Monday, 20 February 2012

hellohellohello !



korang nak dengar lg tak cite aku semalam ? law nak , meh aku sambung cite aku semalam . hummm . 1 , 2 , 3 , go ! (heehee , cam nak lumbe lari pulak) . okayokay ,  sambung . dari situ la aku mengenali si DIA . DIA sangat la baik . peramah . amek berat sal aku . mase mulamula stat men esemes , aku bingung tau . bile DIA tak esemes aku kan , aku jadik tak tentu arah . aku pon tatau nape kan . mungkin aku da stat minat kat DIA . agaknye la kan . HAHA . aku ingat kan aku je syok sendiri . rupe nye la kan , DIA pon rase bende yang same cam aku . lastly , DIA yang stat mesej aku . DIA kate aku cam AGNES MONICA . HAHA , puihhh ! agnes mendenye . sebab rambut mera je kot . ce korang tgk :



, tak super itu amoyy agnes kan ? HEHE , ego betol aku time tu . taknak pon esemes ngn DIA . konon nye aku ni takde hati kat DIA la . padal , rindu ! heehee . esemes punye esemes , hati da terpikat . DIA meluahkan rase sayang DIA kat aku . then DIA mintak kapel ngn aku . mak aihhh ! tersenyum lebar aku bace luahan hati DIA . smpaikan bibir aku dah separas ngn telinga aku la . HAHA . ngn  senang hati + sesuke hati aku je , aku terima lamaran DIA . stat dari situ , aku da mula jatuh hati kat DIA . panggilan kitorang pon da bertukar . dari awak saya (dlm bus) , kepada aku kau (dlm bus jugak) , kepada abang fify (dlm bus + dlm esemes) dan akhirnye kepada BIE BABY . yeayyy ! finally . DIA jadik pakwe aku jugak . hehe . sayang giler kat DIA . (sayang ke ?) ha , kitorang saling mengenali pada bulan 8 agaknya (bukan 8 bulan okayy !) . time nak dekatdekat pose . setiap hari DIA akan datang PILAH tok jumpe ngn aku . korang tau tak , perjalanan dari SEREMBAN ke PILAH amek mase selama 45minit taw ! punye la susahsusah DIA datang sematamata nak jumpa aku . terharu aku ngn pengorbanan DIA . dari situ la buad hati aku sayang kat DIA . nampak cam DIA eklas sayang kat aku . adehh ! rindu pulak kat DIA . haha . setiap hari , DIA akan datang jumpa aku . tak kire la kan pagi ke , petang ke , malam ke . DIA mesti datang jumpa aku . walaupon susah bagi DIA nak ulangalik dari SEREMBAN ke PILAH , DIA sanggup . setiap kali teringat pasal bende ni , aku mesti menangis . sedih , terharu ngn ape yang DIA buad kat aku . pengorbanan DIA sangat la aku hargai . menyesal dulu aku buad tak endah kat DIA . menyesal aku biarkan DIA sesorang . hati aku sayang lagi kat DIA . tu aku tak bole nafikan . bole kate setiap hari aku akan menangis mengenangkan si DIA . setiap pengorbanan yang DIA lakukan , aku tak pernah lupa . haha , cite cam pengorbanan kat medan perang pulak kan ? . ha , korang tau ape yang pernah DIA buad kat aku ? meh aku cite kat korang .
1. DIA sanggup ulangalik dari SEREMBAN ke PILAH sematamata nak jumpa aku . sekali pergi , 45minit . so , ulangalik (45 + 45 = sejam , 30 minit) betol tak aku kire ? HAHA . aku bukan pandai math pon . bantai la kan .
2. lepas jumpa aku , DIA pergi keje . DIA slalu smpai rumah pukul 4 5 pagi . abes je jmpe aku , DIA g keje . dala DIA keje pagi . kol 7.30 da g keje . korang dapad bayangkan tak bape lame je DIA tido ? tak smpai 3 jam pon tau . kesian kan ? tu la sebabnye aku sayang kat DIA . DIA sanggup buad ape je tok aku . cupcup , aku tak buli DIA tau ! jangan sala anggap pulak . sikit pon aku tak pnah mintak apeape kat DIA . DIA blanje aku pon aku segan tau tak .
3. setiap hari , DIA wajib jumpa aku . walaupon aku tak pnah suroh DIA datang jumpe aku , DIA tetap datang . bak kate DIA , DIA rindu aku . tak bole rasenye kalau tak jumpe aku sehari . see , betapa sayangnye DIA kat aku . tp aku bodo , tak hargai langsung DIA . akhirnye , bile DIA da takde ngn aku , baru aku terase pengorbanan dan kasih sayang DIA . adehh ! nasik da jadik bubo la !
4. setiap kali jumpe , DIA mesti bawak aku g makan . mase tu pose lg . DIA sayang sangat ngn aku . smpai kan lau aku ade klas pon kan , DIA tetap tunggu aku kat lua UITM la . ingat lagi mase tu ade pasar ramadhan at UITM . mase tu aku cakap klas aku abes kol 4 . then bole pulak DIA datang awal . katenye (aishh ! kate lg . ni pasal aku gile sangat tgk cite 'KATE KAU' la ni . kan da terpengaruh . HAHA) katenye , nak jumpe aku sebab malam DIA keje . shift malam pulak . mase tu , tanpa segan silu , DIA pegang tangan aku . tp aku kate tak bole . ye la kan . UITM kot . peraturan at UITM aku tu ketat sikit . takde la ketat cam SBP . longgar sikit je . so , DIA pon paham . tp sekejap je DIA paham . HAHA . tak smpai bape minit , DIA pegang tangan aku . hehe . mase malam tu la orangorang sebok post to wall DIA . cakap jumpe DIA at UITM PILAH . ehhh ! kibott la . huh ! rimas . (teringat pulak lagu rimas . 'aku lemas aku rimas......') btw , bese la kan . orang femes cam DIA , sape tak kenal kan . almaklum la , femes blogger la katekan . huh ! ade aku dulik ? :p
5. mase lepas je DIA jumpe aku , (agakagak dalam kol 4 pagi agaknye) tayar moto DIA pancit . alahaiiii ! sedihnye aku dengar . law pancit time petangpetang takpe lagi . ni da kol 4 pagi kot . mane ade pomen pepagi bute tu ! ditambah lg ngn hujan . lohhh ! lg la aku serba sala kan . time tu aku da tertido . ye lha kan , esoknye aku ade klas pagi . tp , mane la aku tau tayar DIA bole lak pancit . bak kata pepatah melayu , malang tidak berbau . kan kan ? ish , sala aku jugak tak tunggu DIA smpai uma dulu baru tido . menyesal tak sudah la aku time tu . ksian DIA punye pasal . nasib kat PILAH lg time tu . ngn sejuksejuk DIA tido kat bus station PILAH . aku nak pegi tengok DIA , tp aku takde transport . maklum la kan , aku baru je dok lua . banyak kali jugak la aku mintak maaf kat DIA . ksian sangatsangat dicampur ngn serba sala aku . manangis aku mintak maaf kat DIA . tp , DIA saba je . sikit pon tak mara aku . ha , untung kan dapad lakilaki cam DIA ?
6. haritu malam , DIA ada datang pilah . nak jumpe aku . HAHA . (blum cite lg aku da gelak kan ?) haha . sebab bg aku cite tu klaka . mane tak nye kan . korang tau kan BUKIT PUTUS ? lagenda tmpt keras . huuuuu . antoooo . haa , tp bg aku , tmpat situ buad aku klaka . si DIA salu nak jumpa aku , mesti lalu BUKIT PUTUS tu . malammalam salunye angin kuad tau kat situ . so , sapesape yang nak lalu situ by motorcycle , please be remind okayy ! jangan bawak lajulaju . kang bukan wiser korang yang terbang . skali korangkorang yang terbang kang . susa pulak nenek nak nolong . HAHA . ye la , pokokpokok kat situ takde sangat pon . KURENG . mase tu DIA naek moto je . mase DIA nga bawak moto ngn laju kat situ , tibetibe ......... jengjengjeng ............... heehee . wiser elmet aku punye yang wane putih yang DIA pakai tu terbang melayang cam burung terbang di awangawangan . woyyy ! elmet aku tuh ! ganti balik . tp , mase tu aku tak piker mara pon . cume klaka je . HAHA . bantai pulak DIA bawak je moto tu tak bentibenti ngn elmet sumbing DIA tu . sesampai je kat depan uma aku , aku tergelakgelak . HAHA . aku ngat an apek jual ikan datang uma aku . mau je aku halau time tu . tgk betolbetol , ruperupenye pakwe aku daa . sibijik macam itu apek kongkeng la ! HAHA . terbahakbahak aku dgr cite DIA . tp aku tgk , DIA saba je . tak mrungutrungut . malah , tu jadik satu benda klaka bg DIA . sanggup DIA tau kua makan ngn aku pakai elmet tu . yang aku pulak pakai elmet yang ade wiser . (: (heehee , lau aku , kompemkompem taknak pakai elmet sumbing tu . kompem nt muke aku super apek tongkol . adehh , nggak mau dong ! HAHA)
7. ........... 8. ................ 9. .................. 10. ..................... haaaa , banyak lagi pegorbanan DIA . tapi panjang kalau aku cite pon . bia la ia jadik sejarah dan memory aku . cewahh ! G-WANG karett ssiot ! HAHA . (to be continued)

Saturday, 18 February 2012

KENANGAN CINTA PERTAMAKU DI SKS BUS



mase dulu , aku sorang yang hepygolucky ! sentiasa tersenyum . harihari , ade je keje aku nak buad . menyakat orang la , geletek orang la , perliperli orang la , (haishhh , bape banyak la lahhh !) . tp time tu aku bukan pempuan yang kasa . cume care aku tu ganas sangat , cam lakilaki gurau . aku mmpunyai sorang ayah angkat , 2 orang adik angkat . dorang tu umpama famly kedua aku la . tp , tah mane aku angkat pon aku tatau . haha . ayah angkat aku tu sangat la baik . sentiasa bantu aku . bila aku sedih , ayah sentiasa hiburkan . dia macam ayah kandung aku jugak . saling tak tumpang perangai cam ayah kandung aku , manjemanje kan aku cam baby . bila aku menangis , dia pujuk .  (btw , aku ni kuad nangis . hehe) . bila aku marah , dia tenangkan . ha , baikkan dia ? cupcup , panjang bejelar aku cite , tp lupa nak gitau name . haha . name ayah angkat aku tu : ENCIK RAHMAN . name ayah kandung aku lak : ENCIK JOSLY . hmm , since aku lahir kat dunia ni , aku sentiasa hepy ngn life aku . ramai yang sayang aku . (bukan lakilaki (boypren) tau maksud aku) . tibetibe ...........

heeheehee . aku g toilet jap td (: (jangan mara)
ha , sambung cite balik . then , pastu idop aku brubah (then ? pastu ? ape aku cite ni ? ahh , bantai laa) . since aku kenal DIA , macammacam blaku . (ape yang macamacam blaku ? , ee , korang ni . saba la . aku nak cite la ni) . humm , aku kenal DIA kat dalam bus SKS (bus dari SEREMBAN ke KL) , seat no 3 dari blakang . at that time , aku tatau pon sape DIA tu . muke cam pakistan je . haha . tp tak pon . aku je men cakap muke DIA kacukan . tp giller la kan ! law kacukan la kan , aku firstfirst tego DIA . dalam erti kata lain , ngoratngorat sikit . HAHA . tak kira la kan aku laki ke pompuan . sape taknak muke kacukan . lagilagi law ensem . cam artis KOREA ke kan . perghhh ! cair kot bile tgk ! nak tido pon mate terbukak lg dok pandang si dia . HAHA . erkk ... ==' aku da lari tajuk ni . okayokay , sambung cite lagi . DIA tego + tanye aku macammacam . aku jawab je ape yang DIA tanye . tak pandang pon muka DIA . umpama aku cakap sorangsorang . HAHA . kesian DIA . DIA mmg pramah . tp , sory to say la . aku tak berminat ngn laki la . bukan nak kate aku LESSY okayy ! cume KURENGG minat laki la . KURENGG minat nak tergedikgedik ngn laki . mase tu je . hehe . DIA tu lain la . pandai cakap (eh , ape aku mlalot ni ?  sume orang pandai cakap . baby pon pandai cakap . adehh !) , buad aku gelak , hepy . even la kan berdasarkan cite DIA , aku bole gelak . haha . korang tau ape DIA cakap ? haa , sila la bace perbualan aku dan DIA dibawah . (eceh , cam ayat dalam buku BM darjah 2 je)
DIA : keje da ke ?
AKU : takde la . blaja lg la . (dlm hati aku : ade ke patut muke aku yang cutecute ni , (prasan kejap) kate aku da keje !  ape barang mudemude lg nak keje . siot punye mamat)
DIA : nak g balik U la ni ek ?
AKU : ehhhh , tak la . nak balik ruma la . ruma kite kat KL la . (gune bahse kite tau !)
DIA  : ouhh , saya pon nak g KL .
AKU : sape tanye . HAHA . (dlm hati je aku cakap .) ehm , u ni blaja ke ?
DIA : aah , baru je balik JAPAN ni .
AKU : (ngn muke teruja) ouhhh , yeke ? amek bidang ape kat sane ?
DIA : engineering . skg da abes blaja da . na amek master .
AKU : .......... ( perbualan banyak sangat , malas aku nak cite . haa , ni satu perbualan yang aku cakap klaka tu)
DIA : blablabla ......... aku suka pasang lampu jalan . mase dulu , aku ade la tolong orang pasang lampu ketupat tu kat jalanjalan seremban , yang time rayeraye je pasang tu . so , stat dari situ la aku minat sangatssangat pasang lampu jalan .
AKU : (aku tengok DIA cam jakun lak . adeke pasang lampu tepi jalan jadik hobi DIA . gelak tak sudah aku dgr cite DIA !)
DIA : (sambil gelak cite lagi) . so , pas abes blaja ni , aku ingat nak keje pasang lampu jalan la . mencabar sikit . HAHA .
AKU : (garu kpale sambil pikir) ehhh , blaja tinggitinggi , tapi nak keje pasang lampu ke ? baik takyah blaja . keje je teros . HAHA . law da blaja smpai master tu , takde nye orang tu nak bagi keje pasang lampu . tentutentu nye la kan jadik bos . apedaa !
DIA : HEHE . tak kire la kan . aku bos pon , aku nak turun padang . nak jugak aku pasang lampu tu . even panas terik pon aku nak pasang jugak . ehh ! pasang lampu tu dapad pahala tau . tolong orangorang terangi jalan .
AKU : (dlm hati : blaja ilmu dekat sape la DIA ni . gile agaknya ! HAHA )
DIA pon gelak je  . dlm hati , aku suke law DIA jadi kawan rapat aku . tp , ape sala nye DIA jadi BOYPREN aku kan ? HAHA . tak mungkin ! DIA baek , pandai . mane la layak ngn aku ni . mane DIA pandang orang cam aku ni . berpikir aku sejenak , dua jenak , tiga jenak .....
tibetibe DIA tego lg . adehh ! potong stim la luu der ! sebok je nak sembangsembang ngn aku yang comel ni . HAHA . panjang gak la we all borak . cam orang  tuatua borak kat kedai kopi . tak hentihenti . tuptup , da sampai KL (stesen HANG TUAH) . aku memang turun kat situ . aku baru nak say gudbye kat DIA . mane la tau kan DIA ekod turun kat situ . mase aku nak turun tangga bus tu , bole pulak DIA senyum . then DIA luhur tangan minta nak bawakkan elmet aku . aku pon ngn skaty + gembira giler bagi la . ye la , ade orang nak tolong , rezeki tuu ! HAHA . ringan beban aku bawak elmet putih tu .bukan tu je , DIA siap belikan aku tiket LRT tau . perhh ! baik tak baik DIA . ngn senyuman malumalu , aku amek tiket tu . (padal , mane aku malu pon) hehe . kitorang pon bergerak ke destinasi masingmasing . time tu pose . penad siot ! tp takpe . i got a new fren ! yeayy ! HAHA .
malam tu , DIA esemes aku . tuptaptuptap tangan aku tekan punat fon mmbalas mesej DIA . esemes punye esemes , sampai la kenal hati masingmasing . eh , korang tau tak mane DIA dapad no aku ? haa , mase nek tren tu DIA mintak no . bese la , alasan DIA , takod aku nak amek balik elmet aku tu . heehee . padal , smpai skarang elmet aku ade kat DIA . tak bagibagi pon . mase tu , mula kehidupan aku ngn mengenali laki setelah 8 BULAN LEBIH aku takde hati kat laki .......... (to be continued)

Tuesday, 14 February 2012

SENYUM !

senyum , tak perlu kata apeape .
senyum , tak perlu kata apeape . (lirik lagu senyum , tah mane aku curi ponn aku tatau)

azam 2012 aku ni korang tau ape tak ? bunyik cam klakar la . tapi , aku dulik hape kann ? azam aku tawon baru 2012 ni aku nak senyum sepanjang mase . macam muke comel kat bawah ni . kikikiki . (perasan suda !)
btw (by the way) , ce korang tengok betolbetol . ape effect bile bergambar in two condition . 

1. muka biasebiase je ( without any action , senyum tak , masam pon tak )


2. muka bile SENYUM ( saje nak tekankan title blog ni , kikikiki )


ha , korang dapad tengok kann perbezaan dye . yang senyum nampak lagi ayu daripada yang tak . (HAHA , puji diri sendiri lak) . tapi , ni laa yang ratarata kawan aku cakap . so , law korang ta caye , cube la buad experiment kat uoll . kompem ape yang aku cakap ni benarbenar belaka .       PEACE !                              

BAGI PANDANGAN AKU :

 senyum tu la buad aku awek muda tau . ce korang tengok , awek muda tak aku ? (HAHA)


tapi : aku senyum bukan nak jadik awek muda la . aku senyum sekadar nak hiburkan haty aku ni ha . ye laa , kadangkadang aku stress , gadogado ng member ( bukan makanan ek gadogado uh) , banyak omwork . so , from that la aku try to smile . ne la tau kann tetibe experiment aku berjaya . since aku smile , takde la kepala aku sakit + serabut pikerpiker masalah . ATLEAST ade la kurang siket kann . daripada tidak . (:

so , feryu all . smilesmile laa slalu . mane laa tau kann kotkot korang yang tue , muke bekedutkedut tuu jadik tegang cam orang mudemude dulu ke kann ? HAHA (guraw jee) so , jom ahh join fify senyum ! baik untuk kesihatan . specially fer woman . 
Daa ....