Monday, 20 February 2012

hellohellohello !



korang nak dengar lg tak cite aku semalam ? law nak , meh aku sambung cite aku semalam . hummm . 1 , 2 , 3 , go ! (heehee , cam nak lumbe lari pulak) . okayokay ,  sambung . dari situ la aku mengenali si DIA . DIA sangat la baik . peramah . amek berat sal aku . mase mulamula stat men esemes , aku bingung tau . bile DIA tak esemes aku kan , aku jadik tak tentu arah . aku pon tatau nape kan . mungkin aku da stat minat kat DIA . agaknye la kan . HAHA . aku ingat kan aku je syok sendiri . rupe nye la kan , DIA pon rase bende yang same cam aku . lastly , DIA yang stat mesej aku . DIA kate aku cam AGNES MONICA . HAHA , puihhh ! agnes mendenye . sebab rambut mera je kot . ce korang tgk :



, tak super itu amoyy agnes kan ? HEHE , ego betol aku time tu . taknak pon esemes ngn DIA . konon nye aku ni takde hati kat DIA la . padal , rindu ! heehee . esemes punye esemes , hati da terpikat . DIA meluahkan rase sayang DIA kat aku . then DIA mintak kapel ngn aku . mak aihhh ! tersenyum lebar aku bace luahan hati DIA . smpaikan bibir aku dah separas ngn telinga aku la . HAHA . ngn  senang hati + sesuke hati aku je , aku terima lamaran DIA . stat dari situ , aku da mula jatuh hati kat DIA . panggilan kitorang pon da bertukar . dari awak saya (dlm bus) , kepada aku kau (dlm bus jugak) , kepada abang fify (dlm bus + dlm esemes) dan akhirnye kepada BIE BABY . yeayyy ! finally . DIA jadik pakwe aku jugak . hehe . sayang giler kat DIA . (sayang ke ?) ha , kitorang saling mengenali pada bulan 8 agaknya (bukan 8 bulan okayy !) . time nak dekatdekat pose . setiap hari DIA akan datang PILAH tok jumpe ngn aku . korang tau tak , perjalanan dari SEREMBAN ke PILAH amek mase selama 45minit taw ! punye la susahsusah DIA datang sematamata nak jumpa aku . terharu aku ngn pengorbanan DIA . dari situ la buad hati aku sayang kat DIA . nampak cam DIA eklas sayang kat aku . adehh ! rindu pulak kat DIA . haha . setiap hari , DIA akan datang jumpa aku . tak kire la kan pagi ke , petang ke , malam ke . DIA mesti datang jumpa aku . walaupon susah bagi DIA nak ulangalik dari SEREMBAN ke PILAH , DIA sanggup . setiap kali teringat pasal bende ni , aku mesti menangis . sedih , terharu ngn ape yang DIA buad kat aku . pengorbanan DIA sangat la aku hargai . menyesal dulu aku buad tak endah kat DIA . menyesal aku biarkan DIA sesorang . hati aku sayang lagi kat DIA . tu aku tak bole nafikan . bole kate setiap hari aku akan menangis mengenangkan si DIA . setiap pengorbanan yang DIA lakukan , aku tak pernah lupa . haha , cite cam pengorbanan kat medan perang pulak kan ? . ha , korang tau ape yang pernah DIA buad kat aku ? meh aku cite kat korang .
1. DIA sanggup ulangalik dari SEREMBAN ke PILAH sematamata nak jumpa aku . sekali pergi , 45minit . so , ulangalik (45 + 45 = sejam , 30 minit) betol tak aku kire ? HAHA . aku bukan pandai math pon . bantai la kan .
2. lepas jumpa aku , DIA pergi keje . DIA slalu smpai rumah pukul 4 5 pagi . abes je jmpe aku , DIA g keje . dala DIA keje pagi . kol 7.30 da g keje . korang dapad bayangkan tak bape lame je DIA tido ? tak smpai 3 jam pon tau . kesian kan ? tu la sebabnye aku sayang kat DIA . DIA sanggup buad ape je tok aku . cupcup , aku tak buli DIA tau ! jangan sala anggap pulak . sikit pon aku tak pnah mintak apeape kat DIA . DIA blanje aku pon aku segan tau tak .
3. setiap hari , DIA wajib jumpa aku . walaupon aku tak pnah suroh DIA datang jumpe aku , DIA tetap datang . bak kate DIA , DIA rindu aku . tak bole rasenye kalau tak jumpe aku sehari . see , betapa sayangnye DIA kat aku . tp aku bodo , tak hargai langsung DIA . akhirnye , bile DIA da takde ngn aku , baru aku terase pengorbanan dan kasih sayang DIA . adehh ! nasik da jadik bubo la !
4. setiap kali jumpe , DIA mesti bawak aku g makan . mase tu pose lg . DIA sayang sangat ngn aku . smpai kan lau aku ade klas pon kan , DIA tetap tunggu aku kat lua UITM la . ingat lagi mase tu ade pasar ramadhan at UITM . mase tu aku cakap klas aku abes kol 4 . then bole pulak DIA datang awal . katenye (aishh ! kate lg . ni pasal aku gile sangat tgk cite 'KATE KAU' la ni . kan da terpengaruh . HAHA) katenye , nak jumpe aku sebab malam DIA keje . shift malam pulak . mase tu , tanpa segan silu , DIA pegang tangan aku . tp aku kate tak bole . ye la kan . UITM kot . peraturan at UITM aku tu ketat sikit . takde la ketat cam SBP . longgar sikit je . so , DIA pon paham . tp sekejap je DIA paham . HAHA . tak smpai bape minit , DIA pegang tangan aku . hehe . mase malam tu la orangorang sebok post to wall DIA . cakap jumpe DIA at UITM PILAH . ehhh ! kibott la . huh ! rimas . (teringat pulak lagu rimas . 'aku lemas aku rimas......') btw , bese la kan . orang femes cam DIA , sape tak kenal kan . almaklum la , femes blogger la katekan . huh ! ade aku dulik ? :p
5. mase lepas je DIA jumpe aku , (agakagak dalam kol 4 pagi agaknye) tayar moto DIA pancit . alahaiiii ! sedihnye aku dengar . law pancit time petangpetang takpe lagi . ni da kol 4 pagi kot . mane ade pomen pepagi bute tu ! ditambah lg ngn hujan . lohhh ! lg la aku serba sala kan . time tu aku da tertido . ye lha kan , esoknye aku ade klas pagi . tp , mane la aku tau tayar DIA bole lak pancit . bak kata pepatah melayu , malang tidak berbau . kan kan ? ish , sala aku jugak tak tunggu DIA smpai uma dulu baru tido . menyesal tak sudah la aku time tu . ksian DIA punye pasal . nasib kat PILAH lg time tu . ngn sejuksejuk DIA tido kat bus station PILAH . aku nak pegi tengok DIA , tp aku takde transport . maklum la kan , aku baru je dok lua . banyak kali jugak la aku mintak maaf kat DIA . ksian sangatsangat dicampur ngn serba sala aku . manangis aku mintak maaf kat DIA . tp , DIA saba je . sikit pon tak mara aku . ha , untung kan dapad lakilaki cam DIA ?
6. haritu malam , DIA ada datang pilah . nak jumpe aku . HAHA . (blum cite lg aku da gelak kan ?) haha . sebab bg aku cite tu klaka . mane tak nye kan . korang tau kan BUKIT PUTUS ? lagenda tmpt keras . huuuuu . antoooo . haa , tp bg aku , tmpat situ buad aku klaka . si DIA salu nak jumpa aku , mesti lalu BUKIT PUTUS tu . malammalam salunye angin kuad tau kat situ . so , sapesape yang nak lalu situ by motorcycle , please be remind okayy ! jangan bawak lajulaju . kang bukan wiser korang yang terbang . skali korangkorang yang terbang kang . susa pulak nenek nak nolong . HAHA . ye la , pokokpokok kat situ takde sangat pon . KURENG . mase tu DIA naek moto je . mase DIA nga bawak moto ngn laju kat situ , tibetibe ......... jengjengjeng ............... heehee . wiser elmet aku punye yang wane putih yang DIA pakai tu terbang melayang cam burung terbang di awangawangan . woyyy ! elmet aku tuh ! ganti balik . tp , mase tu aku tak piker mara pon . cume klaka je . HAHA . bantai pulak DIA bawak je moto tu tak bentibenti ngn elmet sumbing DIA tu . sesampai je kat depan uma aku , aku tergelakgelak . HAHA . aku ngat an apek jual ikan datang uma aku . mau je aku halau time tu . tgk betolbetol , ruperupenye pakwe aku daa . sibijik macam itu apek kongkeng la ! HAHA . terbahakbahak aku dgr cite DIA . tp aku tgk , DIA saba je . tak mrungutrungut . malah , tu jadik satu benda klaka bg DIA . sanggup DIA tau kua makan ngn aku pakai elmet tu . yang aku pulak pakai elmet yang ade wiser . (: (heehee , lau aku , kompemkompem taknak pakai elmet sumbing tu . kompem nt muke aku super apek tongkol . adehh , nggak mau dong ! HAHA)
7. ........... 8. ................ 9. .................. 10. ..................... haaaa , banyak lagi pegorbanan DIA . tapi panjang kalau aku cite pon . bia la ia jadik sejarah dan memory aku . cewahh ! G-WANG karett ssiot ! HAHA . (to be continued)

No comments:

Post a Comment