Saturday, 18 February 2012

KENANGAN CINTA PERTAMAKU DI SKS BUS



mase dulu , aku sorang yang hepygolucky ! sentiasa tersenyum . harihari , ade je keje aku nak buad . menyakat orang la , geletek orang la , perliperli orang la , (haishhh , bape banyak la lahhh !) . tp time tu aku bukan pempuan yang kasa . cume care aku tu ganas sangat , cam lakilaki gurau . aku mmpunyai sorang ayah angkat , 2 orang adik angkat . dorang tu umpama famly kedua aku la . tp , tah mane aku angkat pon aku tatau . haha . ayah angkat aku tu sangat la baik . sentiasa bantu aku . bila aku sedih , ayah sentiasa hiburkan . dia macam ayah kandung aku jugak . saling tak tumpang perangai cam ayah kandung aku , manjemanje kan aku cam baby . bila aku menangis , dia pujuk .  (btw , aku ni kuad nangis . hehe) . bila aku marah , dia tenangkan . ha , baikkan dia ? cupcup , panjang bejelar aku cite , tp lupa nak gitau name . haha . name ayah angkat aku tu : ENCIK RAHMAN . name ayah kandung aku lak : ENCIK JOSLY . hmm , since aku lahir kat dunia ni , aku sentiasa hepy ngn life aku . ramai yang sayang aku . (bukan lakilaki (boypren) tau maksud aku) . tibetibe ...........

heeheehee . aku g toilet jap td (: (jangan mara)
ha , sambung cite balik . then , pastu idop aku brubah (then ? pastu ? ape aku cite ni ? ahh , bantai laa) . since aku kenal DIA , macammacam blaku . (ape yang macamacam blaku ? , ee , korang ni . saba la . aku nak cite la ni) . humm , aku kenal DIA kat dalam bus SKS (bus dari SEREMBAN ke KL) , seat no 3 dari blakang . at that time , aku tatau pon sape DIA tu . muke cam pakistan je . haha . tp tak pon . aku je men cakap muke DIA kacukan . tp giller la kan ! law kacukan la kan , aku firstfirst tego DIA . dalam erti kata lain , ngoratngorat sikit . HAHA . tak kira la kan aku laki ke pompuan . sape taknak muke kacukan . lagilagi law ensem . cam artis KOREA ke kan . perghhh ! cair kot bile tgk ! nak tido pon mate terbukak lg dok pandang si dia . HAHA . erkk ... ==' aku da lari tajuk ni . okayokay , sambung cite lagi . DIA tego + tanye aku macammacam . aku jawab je ape yang DIA tanye . tak pandang pon muka DIA . umpama aku cakap sorangsorang . HAHA . kesian DIA . DIA mmg pramah . tp , sory to say la . aku tak berminat ngn laki la . bukan nak kate aku LESSY okayy ! cume KURENGG minat laki la . KURENGG minat nak tergedikgedik ngn laki . mase tu je . hehe . DIA tu lain la . pandai cakap (eh , ape aku mlalot ni ?  sume orang pandai cakap . baby pon pandai cakap . adehh !) , buad aku gelak , hepy . even la kan berdasarkan cite DIA , aku bole gelak . haha . korang tau ape DIA cakap ? haa , sila la bace perbualan aku dan DIA dibawah . (eceh , cam ayat dalam buku BM darjah 2 je)
DIA : keje da ke ?
AKU : takde la . blaja lg la . (dlm hati aku : ade ke patut muke aku yang cutecute ni , (prasan kejap) kate aku da keje !  ape barang mudemude lg nak keje . siot punye mamat)
DIA : nak g balik U la ni ek ?
AKU : ehhhh , tak la . nak balik ruma la . ruma kite kat KL la . (gune bahse kite tau !)
DIA  : ouhh , saya pon nak g KL .
AKU : sape tanye . HAHA . (dlm hati je aku cakap .) ehm , u ni blaja ke ?
DIA : aah , baru je balik JAPAN ni .
AKU : (ngn muke teruja) ouhhh , yeke ? amek bidang ape kat sane ?
DIA : engineering . skg da abes blaja da . na amek master .
AKU : .......... ( perbualan banyak sangat , malas aku nak cite . haa , ni satu perbualan yang aku cakap klaka tu)
DIA : blablabla ......... aku suka pasang lampu jalan . mase dulu , aku ade la tolong orang pasang lampu ketupat tu kat jalanjalan seremban , yang time rayeraye je pasang tu . so , stat dari situ la aku minat sangatssangat pasang lampu jalan .
AKU : (aku tengok DIA cam jakun lak . adeke pasang lampu tepi jalan jadik hobi DIA . gelak tak sudah aku dgr cite DIA !)
DIA : (sambil gelak cite lagi) . so , pas abes blaja ni , aku ingat nak keje pasang lampu jalan la . mencabar sikit . HAHA .
AKU : (garu kpale sambil pikir) ehhh , blaja tinggitinggi , tapi nak keje pasang lampu ke ? baik takyah blaja . keje je teros . HAHA . law da blaja smpai master tu , takde nye orang tu nak bagi keje pasang lampu . tentutentu nye la kan jadik bos . apedaa !
DIA : HEHE . tak kire la kan . aku bos pon , aku nak turun padang . nak jugak aku pasang lampu tu . even panas terik pon aku nak pasang jugak . ehh ! pasang lampu tu dapad pahala tau . tolong orangorang terangi jalan .
AKU : (dlm hati : blaja ilmu dekat sape la DIA ni . gile agaknya ! HAHA )
DIA pon gelak je  . dlm hati , aku suke law DIA jadi kawan rapat aku . tp , ape sala nye DIA jadi BOYPREN aku kan ? HAHA . tak mungkin ! DIA baek , pandai . mane la layak ngn aku ni . mane DIA pandang orang cam aku ni . berpikir aku sejenak , dua jenak , tiga jenak .....
tibetibe DIA tego lg . adehh ! potong stim la luu der ! sebok je nak sembangsembang ngn aku yang comel ni . HAHA . panjang gak la we all borak . cam orang  tuatua borak kat kedai kopi . tak hentihenti . tuptup , da sampai KL (stesen HANG TUAH) . aku memang turun kat situ . aku baru nak say gudbye kat DIA . mane la tau kan DIA ekod turun kat situ . mase aku nak turun tangga bus tu , bole pulak DIA senyum . then DIA luhur tangan minta nak bawakkan elmet aku . aku pon ngn skaty + gembira giler bagi la . ye la , ade orang nak tolong , rezeki tuu ! HAHA . ringan beban aku bawak elmet putih tu .bukan tu je , DIA siap belikan aku tiket LRT tau . perhh ! baik tak baik DIA . ngn senyuman malumalu , aku amek tiket tu . (padal , mane aku malu pon) hehe . kitorang pon bergerak ke destinasi masingmasing . time tu pose . penad siot ! tp takpe . i got a new fren ! yeayy ! HAHA .
malam tu , DIA esemes aku . tuptaptuptap tangan aku tekan punat fon mmbalas mesej DIA . esemes punye esemes , sampai la kenal hati masingmasing . eh , korang tau tak mane DIA dapad no aku ? haa , mase nek tren tu DIA mintak no . bese la , alasan DIA , takod aku nak amek balik elmet aku tu . heehee . padal , smpai skarang elmet aku ade kat DIA . tak bagibagi pon . mase tu , mula kehidupan aku ngn mengenali laki setelah 8 BULAN LEBIH aku takde hati kat laki .......... (to be continued)

No comments:

Post a Comment