Wednesday, 1 January 2014

01.01.14 / 1st pages / 365 / 2014

Hello. Hayy. Today I have'nt create any kind of moment in my first page of 2014's moment book. Yaa. Actually we should b happy, have some fun and so on right? But im not. I doesnt feel happy at all. I lost my soul. Look like I can't breath properly. Keep thinking him, keep loving him, keep crying just bcause I hate him? Ohh God, life I suck! Love is fuck. How long I need to b like this?? How long? How many times I keep going through this situation? Im lost. Totally lost. Dying. Byebye 1st Jan 2014.

Wednesday, 12 June 2013

MORNING

hello, morning! fify dah bangun. awalkan? hikhik. okayy, semalam fify message jimmy. then, mase jimmy ade cakap dy dah sampai umah, fify tak dapat nak reply text dy. rupe-2nye, kredit i dah habes. adoyai. -_-

Hayy!! How do you guys doing?? Good?? ;)

assalamualaikum!
hayy, how do you guys doing?? ahh ahh, good?? ;) feefee come back. i'm so sorry if i'm not joined or updated this blog. lately, i'm so busy. i just want to update my latest relay, my condition, my life and all about me. okayy, for the first time, i wanna tell you that i have a relay with a new, kind person. i called him bie. actually, his name is Jimmy. he is a nice man. he very kind, always support me, and always being my side when i'm happy and sad. he is caring person. since i know him, i didn't know everything about him. i just want to be his girlfriend because of his heart. he is a kind person. he always help all friend; no matter if at that time, he got a problem. for him, no matter what will be happen, he will always help his friend. his friend just like his siblings. because of that, i've been interacted with him. hmm. but now, he's far away. i'm staying at KL and he staying at SENAWANG. we just can meet up when both of us do not have anything to do. everyday, i missed him so much! i cried away when i remember him. luckily, i have his smell from his clothes. i keep it since i'm staying here. when i missed him, i take off his clothes and put it on my face. haha. seem like i'm too crazy but in fact, i missed him everyday! he is my first and last love. i hope, one day, we will be together. AMIN. hopefully, he will always be my side. i love you my dear JIMMY SUHAIMI <3. i love you very much! muahh.
 Feefee Joslee & Nazmi Suhaimi <3 <3
Lepaking at Port Dickson with our friend. 1 Days 2 Night. Jimmy Suhaimi, Feefee Joslee, Akid, Yana, Angah.

Tuesday, 2 April 2013

Hello Mello Tello <3
lame dah tak hupdate belog ! :) Firstly , i say Heyy ! U say Hoo ! hihi .
Act , banyak bende i nak cite kat sini tapi ... im feel LAZY to write of everything .
Tunggu lah ye i ade mase nak cite . Byebye BLOGGER ! muahh <3 <3 <3

Monday, 20 February 2012

hellohellohello !



korang nak dengar lg tak cite aku semalam ? law nak , meh aku sambung cite aku semalam . hummm . 1 , 2 , 3 , go ! (heehee , cam nak lumbe lari pulak) . okayokay ,  sambung . dari situ la aku mengenali si DIA . DIA sangat la baik . peramah . amek berat sal aku . mase mulamula stat men esemes , aku bingung tau . bile DIA tak esemes aku kan , aku jadik tak tentu arah . aku pon tatau nape kan . mungkin aku da stat minat kat DIA . agaknye la kan . HAHA . aku ingat kan aku je syok sendiri . rupe nye la kan , DIA pon rase bende yang same cam aku . lastly , DIA yang stat mesej aku . DIA kate aku cam AGNES MONICA . HAHA , puihhh ! agnes mendenye . sebab rambut mera je kot . ce korang tgk :



, tak super itu amoyy agnes kan ? HEHE , ego betol aku time tu . taknak pon esemes ngn DIA . konon nye aku ni takde hati kat DIA la . padal , rindu ! heehee . esemes punye esemes , hati da terpikat . DIA meluahkan rase sayang DIA kat aku . then DIA mintak kapel ngn aku . mak aihhh ! tersenyum lebar aku bace luahan hati DIA . smpaikan bibir aku dah separas ngn telinga aku la . HAHA . ngn  senang hati + sesuke hati aku je , aku terima lamaran DIA . stat dari situ , aku da mula jatuh hati kat DIA . panggilan kitorang pon da bertukar . dari awak saya (dlm bus) , kepada aku kau (dlm bus jugak) , kepada abang fify (dlm bus + dlm esemes) dan akhirnye kepada BIE BABY . yeayyy ! finally . DIA jadik pakwe aku jugak . hehe . sayang giler kat DIA . (sayang ke ?) ha , kitorang saling mengenali pada bulan 8 agaknya (bukan 8 bulan okayy !) . time nak dekatdekat pose . setiap hari DIA akan datang PILAH tok jumpe ngn aku . korang tau tak , perjalanan dari SEREMBAN ke PILAH amek mase selama 45minit taw ! punye la susahsusah DIA datang sematamata nak jumpa aku . terharu aku ngn pengorbanan DIA . dari situ la buad hati aku sayang kat DIA . nampak cam DIA eklas sayang kat aku . adehh ! rindu pulak kat DIA . haha . setiap hari , DIA akan datang jumpa aku . tak kire la kan pagi ke , petang ke , malam ke . DIA mesti datang jumpa aku . walaupon susah bagi DIA nak ulangalik dari SEREMBAN ke PILAH , DIA sanggup . setiap kali teringat pasal bende ni , aku mesti menangis . sedih , terharu ngn ape yang DIA buad kat aku . pengorbanan DIA sangat la aku hargai . menyesal dulu aku buad tak endah kat DIA . menyesal aku biarkan DIA sesorang . hati aku sayang lagi kat DIA . tu aku tak bole nafikan . bole kate setiap hari aku akan menangis mengenangkan si DIA . setiap pengorbanan yang DIA lakukan , aku tak pernah lupa . haha , cite cam pengorbanan kat medan perang pulak kan ? . ha , korang tau ape yang pernah DIA buad kat aku ? meh aku cite kat korang .
1. DIA sanggup ulangalik dari SEREMBAN ke PILAH sematamata nak jumpa aku . sekali pergi , 45minit . so , ulangalik (45 + 45 = sejam , 30 minit) betol tak aku kire ? HAHA . aku bukan pandai math pon . bantai la kan .
2. lepas jumpa aku , DIA pergi keje . DIA slalu smpai rumah pukul 4 5 pagi . abes je jmpe aku , DIA g keje . dala DIA keje pagi . kol 7.30 da g keje . korang dapad bayangkan tak bape lame je DIA tido ? tak smpai 3 jam pon tau . kesian kan ? tu la sebabnye aku sayang kat DIA . DIA sanggup buad ape je tok aku . cupcup , aku tak buli DIA tau ! jangan sala anggap pulak . sikit pon aku tak pnah mintak apeape kat DIA . DIA blanje aku pon aku segan tau tak .
3. setiap hari , DIA wajib jumpa aku . walaupon aku tak pnah suroh DIA datang jumpe aku , DIA tetap datang . bak kate DIA , DIA rindu aku . tak bole rasenye kalau tak jumpe aku sehari . see , betapa sayangnye DIA kat aku . tp aku bodo , tak hargai langsung DIA . akhirnye , bile DIA da takde ngn aku , baru aku terase pengorbanan dan kasih sayang DIA . adehh ! nasik da jadik bubo la !
4. setiap kali jumpe , DIA mesti bawak aku g makan . mase tu pose lg . DIA sayang sangat ngn aku . smpai kan lau aku ade klas pon kan , DIA tetap tunggu aku kat lua UITM la . ingat lagi mase tu ade pasar ramadhan at UITM . mase tu aku cakap klas aku abes kol 4 . then bole pulak DIA datang awal . katenye (aishh ! kate lg . ni pasal aku gile sangat tgk cite 'KATE KAU' la ni . kan da terpengaruh . HAHA) katenye , nak jumpe aku sebab malam DIA keje . shift malam pulak . mase tu , tanpa segan silu , DIA pegang tangan aku . tp aku kate tak bole . ye la kan . UITM kot . peraturan at UITM aku tu ketat sikit . takde la ketat cam SBP . longgar sikit je . so , DIA pon paham . tp sekejap je DIA paham . HAHA . tak smpai bape minit , DIA pegang tangan aku . hehe . mase malam tu la orangorang sebok post to wall DIA . cakap jumpe DIA at UITM PILAH . ehhh ! kibott la . huh ! rimas . (teringat pulak lagu rimas . 'aku lemas aku rimas......') btw , bese la kan . orang femes cam DIA , sape tak kenal kan . almaklum la , femes blogger la katekan . huh ! ade aku dulik ? :p
5. mase lepas je DIA jumpe aku , (agakagak dalam kol 4 pagi agaknye) tayar moto DIA pancit . alahaiiii ! sedihnye aku dengar . law pancit time petangpetang takpe lagi . ni da kol 4 pagi kot . mane ade pomen pepagi bute tu ! ditambah lg ngn hujan . lohhh ! lg la aku serba sala kan . time tu aku da tertido . ye lha kan , esoknye aku ade klas pagi . tp , mane la aku tau tayar DIA bole lak pancit . bak kata pepatah melayu , malang tidak berbau . kan kan ? ish , sala aku jugak tak tunggu DIA smpai uma dulu baru tido . menyesal tak sudah la aku time tu . ksian DIA punye pasal . nasib kat PILAH lg time tu . ngn sejuksejuk DIA tido kat bus station PILAH . aku nak pegi tengok DIA , tp aku takde transport . maklum la kan , aku baru je dok lua . banyak kali jugak la aku mintak maaf kat DIA . ksian sangatsangat dicampur ngn serba sala aku . manangis aku mintak maaf kat DIA . tp , DIA saba je . sikit pon tak mara aku . ha , untung kan dapad lakilaki cam DIA ?
6. haritu malam , DIA ada datang pilah . nak jumpe aku . HAHA . (blum cite lg aku da gelak kan ?) haha . sebab bg aku cite tu klaka . mane tak nye kan . korang tau kan BUKIT PUTUS ? lagenda tmpt keras . huuuuu . antoooo . haa , tp bg aku , tmpat situ buad aku klaka . si DIA salu nak jumpa aku , mesti lalu BUKIT PUTUS tu . malammalam salunye angin kuad tau kat situ . so , sapesape yang nak lalu situ by motorcycle , please be remind okayy ! jangan bawak lajulaju . kang bukan wiser korang yang terbang . skali korangkorang yang terbang kang . susa pulak nenek nak nolong . HAHA . ye la , pokokpokok kat situ takde sangat pon . KURENG . mase tu DIA naek moto je . mase DIA nga bawak moto ngn laju kat situ , tibetibe ......... jengjengjeng ............... heehee . wiser elmet aku punye yang wane putih yang DIA pakai tu terbang melayang cam burung terbang di awangawangan . woyyy ! elmet aku tuh ! ganti balik . tp , mase tu aku tak piker mara pon . cume klaka je . HAHA . bantai pulak DIA bawak je moto tu tak bentibenti ngn elmet sumbing DIA tu . sesampai je kat depan uma aku , aku tergelakgelak . HAHA . aku ngat an apek jual ikan datang uma aku . mau je aku halau time tu . tgk betolbetol , ruperupenye pakwe aku daa . sibijik macam itu apek kongkeng la ! HAHA . terbahakbahak aku dgr cite DIA . tp aku tgk , DIA saba je . tak mrungutrungut . malah , tu jadik satu benda klaka bg DIA . sanggup DIA tau kua makan ngn aku pakai elmet tu . yang aku pulak pakai elmet yang ade wiser . (: (heehee , lau aku , kompemkompem taknak pakai elmet sumbing tu . kompem nt muke aku super apek tongkol . adehh , nggak mau dong ! HAHA)
7. ........... 8. ................ 9. .................. 10. ..................... haaaa , banyak lagi pegorbanan DIA . tapi panjang kalau aku cite pon . bia la ia jadik sejarah dan memory aku . cewahh ! G-WANG karett ssiot ! HAHA . (to be continued)

Saturday, 18 February 2012

KENANGAN CINTA PERTAMAKU DI SKS BUS



mase dulu , aku sorang yang hepygolucky ! sentiasa tersenyum . harihari , ade je keje aku nak buad . menyakat orang la , geletek orang la , perliperli orang la , (haishhh , bape banyak la lahhh !) . tp time tu aku bukan pempuan yang kasa . cume care aku tu ganas sangat , cam lakilaki gurau . aku mmpunyai sorang ayah angkat , 2 orang adik angkat . dorang tu umpama famly kedua aku la . tp , tah mane aku angkat pon aku tatau . haha . ayah angkat aku tu sangat la baik . sentiasa bantu aku . bila aku sedih , ayah sentiasa hiburkan . dia macam ayah kandung aku jugak . saling tak tumpang perangai cam ayah kandung aku , manjemanje kan aku cam baby . bila aku menangis , dia pujuk .  (btw , aku ni kuad nangis . hehe) . bila aku marah , dia tenangkan . ha , baikkan dia ? cupcup , panjang bejelar aku cite , tp lupa nak gitau name . haha . name ayah angkat aku tu : ENCIK RAHMAN . name ayah kandung aku lak : ENCIK JOSLY . hmm , since aku lahir kat dunia ni , aku sentiasa hepy ngn life aku . ramai yang sayang aku . (bukan lakilaki (boypren) tau maksud aku) . tibetibe ...........

heeheehee . aku g toilet jap td (: (jangan mara)
ha , sambung cite balik . then , pastu idop aku brubah (then ? pastu ? ape aku cite ni ? ahh , bantai laa) . since aku kenal DIA , macammacam blaku . (ape yang macamacam blaku ? , ee , korang ni . saba la . aku nak cite la ni) . humm , aku kenal DIA kat dalam bus SKS (bus dari SEREMBAN ke KL) , seat no 3 dari blakang . at that time , aku tatau pon sape DIA tu . muke cam pakistan je . haha . tp tak pon . aku je men cakap muke DIA kacukan . tp giller la kan ! law kacukan la kan , aku firstfirst tego DIA . dalam erti kata lain , ngoratngorat sikit . HAHA . tak kira la kan aku laki ke pompuan . sape taknak muke kacukan . lagilagi law ensem . cam artis KOREA ke kan . perghhh ! cair kot bile tgk ! nak tido pon mate terbukak lg dok pandang si dia . HAHA . erkk ... ==' aku da lari tajuk ni . okayokay , sambung cite lagi . DIA tego + tanye aku macammacam . aku jawab je ape yang DIA tanye . tak pandang pon muka DIA . umpama aku cakap sorangsorang . HAHA . kesian DIA . DIA mmg pramah . tp , sory to say la . aku tak berminat ngn laki la . bukan nak kate aku LESSY okayy ! cume KURENGG minat laki la . KURENGG minat nak tergedikgedik ngn laki . mase tu je . hehe . DIA tu lain la . pandai cakap (eh , ape aku mlalot ni ?  sume orang pandai cakap . baby pon pandai cakap . adehh !) , buad aku gelak , hepy . even la kan berdasarkan cite DIA , aku bole gelak . haha . korang tau ape DIA cakap ? haa , sila la bace perbualan aku dan DIA dibawah . (eceh , cam ayat dalam buku BM darjah 2 je)
DIA : keje da ke ?
AKU : takde la . blaja lg la . (dlm hati aku : ade ke patut muke aku yang cutecute ni , (prasan kejap) kate aku da keje !  ape barang mudemude lg nak keje . siot punye mamat)
DIA : nak g balik U la ni ek ?
AKU : ehhhh , tak la . nak balik ruma la . ruma kite kat KL la . (gune bahse kite tau !)
DIA  : ouhh , saya pon nak g KL .
AKU : sape tanye . HAHA . (dlm hati je aku cakap .) ehm , u ni blaja ke ?
DIA : aah , baru je balik JAPAN ni .
AKU : (ngn muke teruja) ouhhh , yeke ? amek bidang ape kat sane ?
DIA : engineering . skg da abes blaja da . na amek master .
AKU : .......... ( perbualan banyak sangat , malas aku nak cite . haa , ni satu perbualan yang aku cakap klaka tu)
DIA : blablabla ......... aku suka pasang lampu jalan . mase dulu , aku ade la tolong orang pasang lampu ketupat tu kat jalanjalan seremban , yang time rayeraye je pasang tu . so , stat dari situ la aku minat sangatssangat pasang lampu jalan .
AKU : (aku tengok DIA cam jakun lak . adeke pasang lampu tepi jalan jadik hobi DIA . gelak tak sudah aku dgr cite DIA !)
DIA : (sambil gelak cite lagi) . so , pas abes blaja ni , aku ingat nak keje pasang lampu jalan la . mencabar sikit . HAHA .
AKU : (garu kpale sambil pikir) ehhh , blaja tinggitinggi , tapi nak keje pasang lampu ke ? baik takyah blaja . keje je teros . HAHA . law da blaja smpai master tu , takde nye orang tu nak bagi keje pasang lampu . tentutentu nye la kan jadik bos . apedaa !
DIA : HEHE . tak kire la kan . aku bos pon , aku nak turun padang . nak jugak aku pasang lampu tu . even panas terik pon aku nak pasang jugak . ehh ! pasang lampu tu dapad pahala tau . tolong orangorang terangi jalan .
AKU : (dlm hati : blaja ilmu dekat sape la DIA ni . gile agaknya ! HAHA )
DIA pon gelak je  . dlm hati , aku suke law DIA jadi kawan rapat aku . tp , ape sala nye DIA jadi BOYPREN aku kan ? HAHA . tak mungkin ! DIA baek , pandai . mane la layak ngn aku ni . mane DIA pandang orang cam aku ni . berpikir aku sejenak , dua jenak , tiga jenak .....
tibetibe DIA tego lg . adehh ! potong stim la luu der ! sebok je nak sembangsembang ngn aku yang comel ni . HAHA . panjang gak la we all borak . cam orang  tuatua borak kat kedai kopi . tak hentihenti . tuptup , da sampai KL (stesen HANG TUAH) . aku memang turun kat situ . aku baru nak say gudbye kat DIA . mane la tau kan DIA ekod turun kat situ . mase aku nak turun tangga bus tu , bole pulak DIA senyum . then DIA luhur tangan minta nak bawakkan elmet aku . aku pon ngn skaty + gembira giler bagi la . ye la , ade orang nak tolong , rezeki tuu ! HAHA . ringan beban aku bawak elmet putih tu .bukan tu je , DIA siap belikan aku tiket LRT tau . perhh ! baik tak baik DIA . ngn senyuman malumalu , aku amek tiket tu . (padal , mane aku malu pon) hehe . kitorang pon bergerak ke destinasi masingmasing . time tu pose . penad siot ! tp takpe . i got a new fren ! yeayy ! HAHA .
malam tu , DIA esemes aku . tuptaptuptap tangan aku tekan punat fon mmbalas mesej DIA . esemes punye esemes , sampai la kenal hati masingmasing . eh , korang tau tak mane DIA dapad no aku ? haa , mase nek tren tu DIA mintak no . bese la , alasan DIA , takod aku nak amek balik elmet aku tu . heehee . padal , smpai skarang elmet aku ade kat DIA . tak bagibagi pon . mase tu , mula kehidupan aku ngn mengenali laki setelah 8 BULAN LEBIH aku takde hati kat laki .......... (to be continued)

Tuesday, 14 February 2012

SENYUM !

senyum , tak perlu kata apeape .
senyum , tak perlu kata apeape . (lirik lagu senyum , tah mane aku curi ponn aku tatau)

azam 2012 aku ni korang tau ape tak ? bunyik cam klakar la . tapi , aku dulik hape kann ? azam aku tawon baru 2012 ni aku nak senyum sepanjang mase . macam muke comel kat bawah ni . kikikiki . (perasan suda !)
btw (by the way) , ce korang tengok betolbetol . ape effect bile bergambar in two condition . 

1. muka biasebiase je ( without any action , senyum tak , masam pon tak )


2. muka bile SENYUM ( saje nak tekankan title blog ni , kikikiki )


ha , korang dapad tengok kann perbezaan dye . yang senyum nampak lagi ayu daripada yang tak . (HAHA , puji diri sendiri lak) . tapi , ni laa yang ratarata kawan aku cakap . so , law korang ta caye , cube la buad experiment kat uoll . kompem ape yang aku cakap ni benarbenar belaka .       PEACE !                              

BAGI PANDANGAN AKU :

 senyum tu la buad aku awek muda tau . ce korang tengok , awek muda tak aku ? (HAHA)


tapi : aku senyum bukan nak jadik awek muda la . aku senyum sekadar nak hiburkan haty aku ni ha . ye laa , kadangkadang aku stress , gadogado ng member ( bukan makanan ek gadogado uh) , banyak omwork . so , from that la aku try to smile . ne la tau kann tetibe experiment aku berjaya . since aku smile , takde la kepala aku sakit + serabut pikerpiker masalah . ATLEAST ade la kurang siket kann . daripada tidak . (:

so , feryu all . smilesmile laa slalu . mane laa tau kann kotkot korang yang tue , muke bekedutkedut tuu jadik tegang cam orang mudemude dulu ke kann ? HAHA (guraw jee) so , jom ahh join fify senyum ! baik untuk kesihatan . specially fer woman . 
Daa ....